Ρεπόρτερ του BBC δεν υπολόγισε τις απαγορεύσεις του Κατάρ και φόρεσε το περιβραχιόνιο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Την ώρα που οι συζητήσεις μεταξύ των παικτών που συμμετέχουν στο Μουντιάλ 2022 για τον τρόπο στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που έχει υποστεί σημαντικούς περιορισμούς και διώξεις στο Κατάρ, να συνεχίζονται, ωστόσο τα μηνύματα έρχονται και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά την άρνηση της ομοσπονδίας της Αγγλίας (όπως και οι αντίστοιχες των Ολλανδίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Δανίας, Ουαλίας και Βελγίου) να φορέσουν οι αρχηγοί το περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου και το μήνυμα «One Love», αυτό έγινε από τη ρεπόρτερ του BBC.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος Άλεξ Σκοτ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για την απειλή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Κατάρ και βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα φορώντας το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα κατά κάθε είδους ρατσισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άλεξ Σκοτ, προτού πάρει το μικρόφωνο για τα ρεπορτάζ του BBC, ήταν μέλος της γυναικίας ομάδας της Άρσεναλ, ενώ είχε φορέσει για 140 εμφανίσεις το εθνόσημο της χώρας της, σκοράροντας και 12 τέρματα.