Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη Βουλή, τόσο για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και για «την συγκάλυψή της», όπως είπε.

Πυρά κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή για τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε την υπόθεση των υποκλοπών.

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός φέρουν ακέραια την ευθύνη, όχι ενός, αλλά δύο σκανδάλων» όπως είπε, προσθέτοντας: «Και για την παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και αρχηγού μιας παράταξης χωρίς να υπάρχουν εθνικοί λόγοι, αλλά και για την απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης αυτής της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός κρύβεται πάντα στα δύσκολα» – Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό εξηγεί γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την κλήση προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, στην Εξεταστική Επιτροπή.

Σημείωσε δε, ότι «τρεις μήνες τώρα, δεν έχει πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator , ενώ απέφυγε να ελέγξει τις συναλλαγές και τις λογιστικές εγγραφές της εταιρείας, να πραγματοποιήσει έρευνα στις εγκαταστάσεις της, να αναζητήσει ηλεκτρονικά ίχνη».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν το κάνει, γιατί προφανώς η διαδρομή του χρήματος ή τα ηλεκτρονικά ίχνη, θα οδηγούσαν με βεβαιότητα στους ενόχους. Και αυτό ακριβώς ήθελαν να αποφύγουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».

«Υπάρχουν ποινικές ευθύνες»

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ό,τι και αν λέει η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι απόλυτα πεπεισμένη «ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν πλήρως ενήμερος για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ότι η παρακολούθηση συνδεόταν με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ».

Μίλησε για ποινικές ευθύνες «όποιων έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρχει πάντα μια κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα τους προστατεύει».

«Το σκάνδαλο αυτό, στην ουσία του, δεν αφορά μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη. Αφορά κάθε πολίτη αυτής της χώρας, που…