Την αντίθεση του για τη διεξαγωγή του Mundial τον χειμώνα τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Λίβερπουλ ενόψει της πρεμιέρας των Κόκκινων απέναντι στη Φούλαμ δήλωσε θυμωμένος για την διεξαγωγή του Mundial τον χειμώνα.

Επίσης τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα ώστε να συνεργαστούν προς όφελος των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Με αυτά τα πράγματα, δεν ήμουν καθόλου θυμωμένος πριν μπω, αλλά μετά αρχίζουμε να μιλάμε για αυτό και θυμώνω πραγματικά.

Στο τέλος, το πρόβλημά μου είναι ότι όσο όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό, αλλά κανείς δεν μιλάει αρκετά συχνά για αυτό, ώστε να αλλάξει. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορείς απλά να έχεις κορυφαίους παίκτες, να τους παρακολουθούμε συνεχώς.

Είναι όπως με το κλίμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε, αλλά κανείς δεν ρωτά πραγματικά τι πρέπει να κάνουμε.

Αλλά δεν ξέρω γιατί να μην το συζητήσουμε και απλώς να το κάνουμε σωστά και να πούμε «Κυρίες και κύριοι, FIFA, UEFA, Premier League, FA, παρακαλώ αρχίστε να μιλάτε μεταξύ σας»

Πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση όπου θα κάθονται όλοι μαζί και το μόνο θέμα πρέπει να είναι οι παίκτες. Δεν συνέβη ακόμη, επειδή οι προπονητές είναι απασχολημένοι. Είμαστε μέσα-έξω, μέσα-έξω, μέσα-έξω, γιατί να μας απασχολούν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και τέτοια πράγματα.

Έχω μείνει λίγο περισσότερο εδώ και κάποιοι άλλοι επίσης, οπότε μιλάμε κατά καιρούς για αυτό, αλλά όλα τα υπόλοιπα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και αυτό το κάνει να μην είναι πιο εύκολο. Έτσι, αυτό το Mundial γίνεται τη λάθος στιγμή για λάθος λόγους»