Προτάσεις για την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό παρουσίασε στον Μακρόν ο Ν. Αναστασιάδης στη συνάντηση εργασίας που είχαν

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, είχε το απόγευμα στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στενή συνεργασία και φιλία

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε στον Γάλλο Πρόεδρο τις θερμές του ευχαριστίες και την ειλικρινή του εκτίμηση για το άριστο που διέκρινε τη μεταξύ τους συνεργασία κατά την περίοδο των τελευταίων χρόνων: Μια συνεργασία, αλλά και στενή φιλία που συνέβαλε στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, τόσο σε διμερές επίπεδο σε ένα συνεχώς διευρυμένο φάσμα τομέων κοινού ενδιαφέροντος, όσο και εντός της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας.

  • Διαβάστε επίσης Τουρκία: Δοκίμασαν πύραυλο αέρος αέρος – Νέες υπερπτήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας

Σε ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, οι δύο Προέδροι ανέλυσαν τη δυναμική και το στρατηγικό βάθος της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών. Εντός του πλαισίου αυτού, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι προοπτικές που παρουσιάζουν οι τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, της εκπαίδευσης, καθώς επίσης και της ενέργειας.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η Γαλλία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναν στρατηγικό εταίρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τρέχουσες προκλησεις

Συζήτησαν επίσης, τις τρέχουσες προκλήσεις σε σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να τύχει πληροφόρησης από τον Γάλλο Πρόεδρο για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, αλλά και…