Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στα Κατεχόμενα της Κύπρου ανακοινώνουν εκδηλώσεις με την παρουσία του Ερντογάν, οι οποίες ωστόσο δεν υλοποιούνται.

Φιέστα για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους ετοιμάζουν στα Κατεχόμενα, θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, έσπευσε να ανακοινώσει την παρουσία Ερντογάν στα Κατεχόμενα κατά τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου Τύμπου.

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι γύρισαν την πλάτη στον Τατάρ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στα Κατεχόμενα ανακοινώνουν εκδηλώσεις με την παρουσία του Ερντογάν, οι οποίες ωστόσο δεν υλοποιούνται.

Στις αρχές καλοκαιριού είχε λεχθεί ότι ο Ερντογάν θα βρισκόταν στα Κατεχόμενα για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής και για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του νέου «προεδρικού μεγάρου». Στο τέλος, αυτός που ήρθε στα Κατεχόμενα για τους εορτασμούς ήταν ο Φουάτ Οκτάι.

Με μία προϋπόθεση θα πάει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Μια κάθοδος Ερντογάν στα Κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί, εάν και εφόσον η Τουρκία κρίνει σκόπιμο ότι θέλει να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε σχέση με την Κύπρο, όπως έπραξε στο παρελθόν με τις εκδηλώσεις για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Μιλώντας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου των εποίκων από τη Μαύρη Θάλασσα, ο Τατάρ ανέφερε (πηγή ΓΤΠ) ότι στο νέο «αεροδρόμιο» θα υπάρχουν και μεγάλα αεροπλάνα και ευχήθηκε να καταστούν μόνιμες οι πτήσεις προς την Τραπεζούντα.

Είπε ότι με την ύπαρξη μόνιμων πτήσεων θα ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις τόσο στον τουρισμό, όσο και στις επιχειρήσεις και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Τατάρ είπε ότι, κατά τη διάρκειά της, θα τονίσει την αποδοχή της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους και θα αναφέρει ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι εφικτή μόνο με τη φόρμουλα των δύο κρατών.

Συνεργασία με την… «ευημερούσα Τουρκία», λέει ο Τατάρ

Συγκεκριμένα, ο Τατάρ ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Εμείς κοιτάμε…