Το θανατηφόρο μαχαίρωμα, σε μια αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου με διατηρητέα, ακολούθησε έναν μαζικό καβγά με τη συμμετοχή έως και 100 ατόμων, και στο επίκεντρο της συμπλοκής ήταν κακοποιοί με μαχαίρια – μια εμπόλεμη ζώνη.

Η σκηνή που σας υποδέχεται στη γωνία της Morgan Street στο Ανατολικό Λονδίνο έχει γίνει πολύ οικεία σε όλη τη Βρετανία. Έξω από μια σειρά από σπίτια, δεμένα στα κάγκελα υπάρχουν μπαλόνια, λουλούδια, κάρτες και χειρόγραφα σημειώματα. Ένα από αυτά γράφει: «Είσαι αστείος, στοργικός, αγαπητός, ανόητος, δροσερός και ευγενικός. Δεν σου άξιζε να πεθάνεις».

Τα λόγια αυτά αναφέρονται στον 17χρονο Shea Gordon, τον αριστούχο μαθητή, ο οποίος, σε αυτό ακριβώς το σημείο του Λονδίνου, «έφυγε» σιγά-σιγά αφού μαχαιρώθηκε άγρια στο λαιμό, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: Πήγαν ρομαντικές διακοπές στο Περού: Την στραγγάλισε, την έθαψε και γύρισε μόνος του

Για 45 απελπισμένα λεπτά, οι νοσοκόμοι έδιναν μάχη για να τον σώσουν. Η ιατρική ομάδα ακουγόταν να μετράει «1, 2, 1, 2», καθώς χτυπούσαν το στήθος του εφήβου για να του κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ο Shea μεταφέρθηκε τελικά με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο πριν από τις 2 π.μ.

Το αίμα στο πεζοδρόμιο – σε μικρή απόσταση από την Tredegar Square, μια από τις ωραιότερες γεωργιανές πλατείες του Λονδίνου – ήταν ακόμη ορατό πάνω από 24 ώρες αργότερα.

Εμπόλεμη ζώνη

Ο θάνατος του Shea, σε μια γωνιά της πρωτεύουσας όπου τα σπίτια πωλούνται για σχεδόν 2 εκατομμύρια λίρες, ενίσχυσε τους φόβους στην τοπική κοινότητα ότι κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής και καμία γειτονιά δεν είναι απρόσβλητη από την αγριότητα που μολύνει πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει πιο ανατριχιαστική απόδειξη από αυτό που συνέβη στον Shea – ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή επίθεση με μαχαίρι.

Το θανατηφόρο μαχαίρωμα, σε μια αριστοκρατική περιοχή με διατηρητέα, ακολούθησε έναν μαζικό καβγά με τη συμμετοχή έως και 100 ατόμων, και στο επίκεντρο της συμπλοκής ήταν κακοποιοί με μαχαίρια. Ήταν μια εμπόλεμη ζώνη.

Η απώλεια μιας τόσο νεαρής ζωής είναι πάντα μια τραγωδία, αλλά το παρελθόν μάς λέει επίσης ότι οι έφηβοι που σκοτώνονται σε τέτοιες συνθήκες μπορεί επίσης να είναι μέρος του…