«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την εθνική ασφάλεια; Ποιος θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη κατάσκοπο;», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας το πρωΐ στον τηλεοπτικό σταθνό ΑΝΤ1.

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση αυτής της βαθιάς θεσμικής κρίσης συνεχίζονται και με ευθύνη του πρωθυπουργού. Με την προχθεσινή του δήλωση μία αντισυνταγματική επιλογή βαφτίστηκε “νόμιμο λάθος” και η αντικειμενική πολιτική ευθύνη επιρρίπτεται σε έναν μετακλητό υπάλληλο, τον Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού, αντί να αποδεχθεί ο κ. πρωθυπουργός ότι εκείνος, ως προϊστάμενος της ΕΥΠ, που ο ίδιος έφερε τον Ιούλιου του 2019 στο γραφείο του, έχει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Αυτές είναι δύο αντιφάσεις και δύο παλινωδίες με πρωθυπουργική βούλα και σφραγίδα», σημείωσε ο κ. Μάντζος και συμπλήρωσε:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο ίδιο πλαίσιο, έχει επιδοθεί σε μία επίμονη προσπάθεια να μετατρέψει τον Νίκο Ανδρουλάκη από θύμα αυτής της υπόθεσης σε πρόβλημα. Σχεδόν ζητείται από τον Νίκο Ανδρουλάκη να βγει να… ζητήσει συγγνώμη που μας απασχολεί Αυγουστιάτικα με αυτήν την ιστορία, να πει… “ευχαριστώ” στην ΕΥΠ που τον παρακολούθησε και εν τέλει να έχει το θάρρος να βγει να πει εκείνος γιατί τον παρακολούθησε η ΕΥΠ».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Ο κ. Ανδρουλάκης, η διευθύντριά του, οι νομικοί του παραστάτες, οποιοσδήποτε στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή δεν εκλήθησαν από καμία ΕΥΠ, από καμία κρατική υπηρεσία, να κάνουν άλλωστε τι; Να πάει ο κ. Ανδρουλάκης στο γραφείο της ΕΥΠ, σε κλειστούς διαδρόμους, σε κλειστά γραφεία, να μάθει τι; Κάτι που σήμερα και παρά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει, ότι δηλαδή η ΕΥΠ δεν μπορεί να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο. Ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος επιχείρησε με SMS να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, μας έλεγε χθες ότι το απόρρητο του Ν. 2225/1994 είναι ιερό και απαράβατο. Εκείνος μπορούσε να το παραβιάσει εκείνη την Παρασκευή που έλεγε στον κ. Ανδρουλάκη “έλα να σε ενημερώσω”;».

«Ας αποφασίσει η κυβέρνηση τι ακριβώς…