«Δεν έχει μέχρι στιγμής εμφανιστεί καμία μαζική κίνηση-συγκέντρωση υπέρ του Μετρό στην Πλατεία. Εκτός αν μετράμε σ’ αυτές την όντως μαζική και μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφορικά με την κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων σε εργαλείο διάλυσης μιας συγκεκριμένης γειτονιάς.

Καμία μαζική κίνηση υπέρ του μετρό στην πλατεία

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι είναι συχνές και μαζικότατες οι πορείες και οι συγκεντρώσεις των κατοίκων κατά του συγκεκριμένου έργου και στηλιτεύει την κυβέρνηση για την καταστολή και την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή.

  • Διαβάστε επίσης Εξάρχεια: Δύο προσαγωγές και μία σύλληψη στην πορεία ενάντια στην κατασκευή σταθμού του μετρό
  • Διαβάστε επίσης Εξάρχεια: Χημικά και κρότου λάμψης – Επεισόδια για το μετρό

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:

«Οι συγκεντρώσεις και πορείες κατά της κατασκευής Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, είναι συχνές και μαζικότατες. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί το Μετρό, από μέσο εξυπηρέτησης σε εργαλείο διάλυσης μιας συγκεκριμένης γειτονιάς κόντρα στη θέληση των κατοίκων, υπάρχει κι άλλη: Δεν έχει μέχρι στιγμής εμφανιστεί καμία μαζική κίνηση-συγκέντρωση υπέρ του Μετρό στην Πλατεία. Εκτός αν μετράμε σ’ αυτές την όντως μαζική και μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ».