Απίστευτο ψέμα, χωρίς καμία απόδειξη, χαρακτήρισε το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε οργισμένος και παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος στοχοποιείται προσωπικά. Χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνο τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, προσθέτοντας ότι πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. 

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές. Η χώρα έχει Σύνταγμα, όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Βουλή να με αμφισβητήσει, είπε, «ρίχνοντας το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μορφής. 

Ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε και για την υπόθεση Πάτση, λέγοντας ότι η επιλογή του «ήταν προβληματική και αναλαμβάνω την ευθύνη στον βαθμό που μου αναλογεί», σημείωσε ωστόσο , ότι μέσα από την ίδια διαδικασία επιλογής αναδείχθηκαν δεκάδες νέα στελέχη. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια πρόκληση αναμόρφωσης του συστήματος ελέγχου των δηλώσεων “πόθεν έσχες”.

Για τα όσα είπε χθες το στέλεχος της διοίκησης του Ολυμπιακού κ.Βρέντζος περί «εγκληματικής οργάνωσης», απάντησε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα και συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, οι επιχειρηματίες δεν είναι υποβολείς μας. Η κυβέρνηση κι εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Να αντιληφθούν το ρόλο τους. Μάλιστα, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι όταν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση του ιδιοκτήτους, αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα για τον ίδιο είναι επικριτικά και σημείωσε ότι υπάρχουν εφημερίδες που είναι «οχετός». 

Για το αν έχουν αυτές οι υποθέσεις βλάει τη ΝΔ, απάντησε ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι βοήθησαν. Κυβερνάμε 3,5 χρόνια, υπάρχει ένα ισοζύγιο. Ανέλαβε εντολή να συγκρουστώ με κεκτημένα, με συμφέροντα, να κινήσω τη χώρα στο δρόμο του εκσυγχρονισμού. δεν πρόκειται να κάνω πίσω, την ώρα των εκλογών θα μπούνε όλα στο ζύγι. 

Για την «ακρίβεια Μητσοτάκη» (κατά την αντιπολίτευση) και γιατί δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο πρωθυπουργός…