Συζήτηση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου AXIA Ventures Group, Γιώργο Λινάτσα και στο πλαίσιο αυτής ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα», και θεωρείται πλέον από πολλούς πυλώνας σταθερότητας και επενδυτικών ευκαιριών. Τόνισε, επίσης, πως έχουμε «καλύτερη αντίληψη των προτεραιοτήτων που θέλουμε να διαχειριστούμε», αλλά και ότι εξίσου σημαντικό είναι «να παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο». Χαρακτήρισε πρόκληση την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες που ξεκίνησε η χώρα μας, αλλά και στις στρατηγικές συμμαχίες της. Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε όμως και για το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, ενώ αναφέρθηκε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και ότι η Ελλάδα του 2022, μπαίνοντας στο 2023, δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα της κρίσης. Και αυτό ήταν σημαντικό για εμάς, να αλλάξουμε δηλαδή, την αντίληψη για τη χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Γιώργο Λινάτσα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερα από 70 διεθνή επενδυτικά σχήματα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα πλέον θεωρείται από πολλούς ως πυλώνας σταθερότητας και σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών, σε μια εποχή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις. Και πιστεύω ότι ήμασταν καλοί στο να αξιοποιήσουμε τα συστημικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Υπογράμμισε: «Είμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας. Θα έχουμε εκλογές το 2023, έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Αν μη τι άλλο, έχουμε μάθει και από τα λάθη μας. Και είμαι πολύ αυστηρός με την ομάδα μου και τους υπουργούς μου, να κοιτάμε πάντα τι κάνουμε καλά, να κοιτάμε τι δεν έχουμε κάνει καλά. Επομένως, πιστεύω ότι στη δεύτερη θητεία μας θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Και αν μη τι άλλο, η διάθεσή μας για μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα».

Επεσήμανε ακόμη πως, «έχουμε επίσης πολύ καλύτερη αντίληψη των προτεραιοτήτων που θέλουμε να διαχειριστούμε, αλλά γενικά το ζήτημα είναι να…