Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κατηγορεί την Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με την Ελλάδα, μεγάλη αποδοχή εξακολουθούν να έχουν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική, οι οποίοι είχαν ως αποτελέσμα – όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου – την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να καταργήσει τους όρους που περιόριζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, αξιοποιείται από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, για προφανείς σκοπούς.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με την Ελλάδα, μεγάλη αποδοχή εξακολουθούν να έχουν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Απάντηση γεμάτη παράπονα και θράσος για την έκθεση της Κομισιόν

Όπως σημειώνει η Πειραιώς, «μετά την αναπαραγωγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, της εκδοχής του Anadolu για τη συζήτηση στη Γερουσία των ΗΠΑ, το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας προβάλλει τη σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τίτλο ‘η Κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ’».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Το πόσο κόπτεται το Anadolu για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος. Όπως και τις εκλογικές συστάσεις του κ. Ερντογάν προς τους Έλληνες».

Anadolu: «Η κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ»

Στο δημοσίευμα του Anadolu, με τίτλο «Η Αθήνα ταράζεται από την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να καταργήσει τους όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία», αναφέρεται πως η απόφαση αυτή «σηματοδοτεί μια ακόμη σοβαρή ήττα για την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μετέτρεψε την Ελλάδα στον ‘πιστό και προβλέψιμο σύμμαχο’, που δίνει τα πάντα χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ».

Υπάρχει αναφορά, μάλιστα, και στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, με το τουρκικό πρακτορείο να σημειώνει ότι «η είδηση απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους λεγόμενους ‘ισχυρούς…