Η ΝΔ σημειώνει ότι ο κ. Δραβίλλας, Διοικητής της ΕΥΠ από το 2012 ως το 2015, «έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά επί διακυβέρνησης Σαμαρά».

Οι παρακολουθήσεις των Πιτσιόρλα και Σαγιά είναι το νέο θέμα στην ατζέντα των υποκλοπών, μετά την συνέντευξη του Στέργιου Πιτσιόρλα στα «Νέα» για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, «με βάση όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δραβίλλας, Διοικητής της ΕΥΠ από το 2012 ως το 2015, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά επί διακυβέρνησης Σαμαρά».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρουν στην κυβερνητική… βαρυχειμωνιά – Ψηλά στην ατζέντα το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η Πειραιώς σημειώνει, μάλιστα, ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή, αποκαλύπτονται οι παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησής του, επί των ημερών της πρωθυπουργίας του!».

Και τονίζει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το συνηθίζουν, προσπαθούν να καλύψουν τα ψέματά τους με νέα ψέματα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Επί ΝΔ η εντολή παρακολούθησης»

«Ουδέν κρυπτόν» από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει, νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τη συνέντευξη του Στέργιου Πιτσιόρλα στα «Νέα», για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν δόθηκε καμία εντολή παρακολούθησης «εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνά του», και πως η έρευνα για την εν λόγω υπόθεση ξεκίνησε «κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ 2012-2015».

Σημειώνεται, μάλιστα, πως η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: «Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος».