Γιατί η ΝΔ ζητάει ξανά τη διαγραφή Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή για δεύτερη φορά ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επικαλούμενη δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού σύμφωνα με τις οποίες δεν μετανιώνει που είχε αποκαλέσει «δολοφόνους» τα κυβερνητικά στελέχη για τη διαχείριση της πανδημίας και την έλλειψη ΜΕΘ.

Υποκριτική και προσχηματική η αρχική διαγραφή

«Ο κ. Κουρουμπλής διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αποκάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία «δολοφόνους» σε συζήτηση στη Βουλή. Προ ημερών ο κ. Κουρουμπλής επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Διαβάστε επίσης ΝΔ: Η επιστροφή Κουρουμπλή δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προσκολλημένος στη χυδαιότητα

Σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, δήλωσε, απαντώντας στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ότι δεν μετανιώνει που αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους δολοφόνους. Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον ξαναδιαγράψει άμεσα, τότε ο βουλευτής του απηχεί τις απόψεις του αρχηγού του και προφανώς η αρχική διαγραφή του ήταν fake, υποκριτική και προσχηματική!», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις 3 Οκτωβρίου, κατόπιν επιστολής του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ο κ. Κουρουμπλής είχε τεθεί εκτός της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Η ΝΔ είχε σχολιάσει αρνητικά την επιστροφή Κουρουμπλή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για προσκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στο λαϊκισμό, τη χυδαιότητα και τον ακραίο λόγο.

«Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, που είχε διαγραφεί για τις χυδαιότητές του κατά της κυβέρνησης, βρίσκει ξανά τη θέση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως αναμενόμενο. Η επιστροφή του κ. Κουρουμπλή, πέραν της υπενθύμισης του καταστροφικού παρελθόντος, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προσκολλημένος στον λαϊκισμό, τη χυδαιότητα και τον ακραίο λόγο που διαχρονικά παράγει» τόνιζε η ΝΔ.