Τις νέες δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα προς την Ελλάδα. Μέτα τα περί τουρκικής μειονότητας στην Θράκη και τα σενάρια σύγκρουσης στο Αιγαίο, τώρα μας κουνούν το δάχτυλο και μας λένε να κοιτάξουμε προς… Ουκρανία.

Η ρητορική έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τους Τούρκους αξιωματούχους να το… τερματίζουν αναφορικά με τις απειλές, δεδομένου ότι έφτασαν έως το σημείο να προειδοποιούν την Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα», απειλεί ο αντιπρόεδρος Οκτάι

«Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος»

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας», «λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Δεν δίστασε μάλιστα να … συμβουλεύσει την Αθήνα, να μην ξεχνά πως δεν θα μπορέσει ποτέ να εγκλωβίσει την Τουρκία, να μην ξεπεράσει τα όριά της και χαρακτήρισε «ιερό» το τουρκικό έθνος.

«Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος. Αυτό το ιερό έθνος δεν ανέχεται ποτέ την αδικία που του γίνεται και δεν θα επιτρέψει ποτέ να εγκλωβιστεί η Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, μην εμπλακείτε σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια σας βασιζόμενοι σε αυτόν ή τον άλλον. Δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να παρενοχλεί την Τουρκία», είπε ο Κουρτουλμούς.

Ο αντιπρόεδρος του AKP μίλησε επίσης για κράτη που προσπαθούν να ενισχύσουν την ισχύ τους μέσω τρίτων χωρών και κάλεσε την Ελλάδα να μην πιστεύει τις χώρες αυτές και να μην γίνει όργανό τους.

Μετά από αυτά μιλούν και για… καλή γειτονία

«Παλαιότερα γινόταν μέσω πληρεξουσίων και τρομοκρατικών οργανώσεων. Τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή. Θα ήταν λίγο σκληρό να πούμε «κράτη πληρεξούσιων», αλλά… Προσπαθούν να αυξήσουν τη δική τους ισχύ χρησιμοποιώντας τα κράτη σαν να είναι δικοί τους πληρεξούσιοι. Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μην γίνουν όργανο σ’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

  • Διαβάστε…