Τη σθεναρή υποστήριξη της Τουρκίας δια στόματος του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι έλαβε ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης «ενότητας» της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αγκυρα.

Ο Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά, επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης «ενότητας» της Λιβύης, ανακοίνωσε ότι έλαβε την υποστήριξη της Τουρκίας απέναντι στον αντίπαλό του, Φατχί Μπασάγκα, επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης «σταθερότητας», γράφει η αραβική aawsat.com.

Συνάντηση με Ερντογάν

Σε ανάρτησή του στο , στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, ο Αλ Ντμπεϊμπά σημείωσε πως «όλα τα διεθνή μέρη συμμερίζονται την πλήρη πεποίθησή μας ότι το μέλλον της Λιβύης περνάει μέσα από δίκαιες και διαφανείς εκλογές».

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συναντήθηκε με αρκετούς υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης και ολοκλήρωσε με συνάντηση εργασίας με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία, επάνω, την οποία διένειμε η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά).

Ο Ντμπεϊμπά ανέφερε, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο, ότι «δεν υπάρχουν δύο κυβερνήσεις στη Λιβύη», προσθέτοντας πως «Υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία είναι η κυβέρνηση (ενότητας) που αναλαμβάνει τα ηνία όλων των θεμάτων στη Λιβύη».

Αφού ισχυρίστηκε ότι μελετάται «οδικός χάρτης», το χρονοδιάγραμμα του οποίου δεν αναφέρθηκε, είπε, πως «Συμφωνήθηκε με την Τουρκία να φτάσει η Λιβύη στις εκλογές σύντομα, να μην περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει (ο οδικός χάρτης) συνταγματική βάση και συγκεκριμένες ημερομηνίες, και η Τουρκία επιβεβαίωσε την υποστήριξή της προς εμάς σε αυτή την πτυχή».

Καθησύχασε τον λαό της Λιβύης, σε αυτό που περιέγραψε ως «ιστορική στιγμή», τη συμφωνία, δηλαδή, της διεθνούς κοινότητας να υπάρξει ένας οδικός χάρτης που θα…