«Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Γαυγίζει αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Ερντογάν.

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, αλλά και στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα.

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα γιατί η ‘απάντηση που θα πάρει θα τον δυσκολέψει πάρα πολύ΄», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται»

Και τόνισε πως «η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Άρα, εγώ δεν πιστεύω ότι θα έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Γαυγίζει αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι κοιμάται ήσυχη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι προκλητικές του δηλώσεις δεν είναι μόνο προεκλογικά τρικς και ότι η ρητορική του έχει αποδέκτες και τους Αμερικανούς, «που προσπαθεί να φοβίσει με τέτοιες κουβέντες. Έχει αποδέκτες και την υπόλοιπη Δύση, διότι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο βάρκες», όπως είπε.

«Έχει τεράστια διπλωματικά προβλήματα, που προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να λύσει», σημείωσε προσθέτοντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή η ρητορική έχει ένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον κρατικό ιστό, αλλά και σε επίπεδο τουρκικής κοινωνίας».

Μάλιστα, όπως εκτίμησε η κυρία Μπακογιάννη, «αυτή η ρητορική θα μας δυσκολέψει την επόμενη των εκλογών, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιας μορφής διάλογο».

Ενεργειακή κρίση: «Χάθηκε πολύς χρόνος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αντίδραση άργησε και χάθηκε πολύς χρόνος.

«Θα ήταν ευχής έργο να είχαν ακούσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Ντράγκι πριν τρεις μήνες. Θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση η Ευρώπη», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Η Γερμανία καθυστέρησε πάρα πολύ. Καθυστέρησε να ανακοινώσει το αυτονόητο, ότι θα…