Για να μπορέσουν να πραγματωθούν όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, με στόχο να δώσει σιγουριά στον πολίτη απέναντι στους κινδύνους της εποχής, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και πρόσθεσε πως βλέποντας την κατάσταση και την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, για την κυβέρνηση ένας είναι ο δρόμος, να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της σταθερότητας.

Με την εμπειρία των προηγούμενων ετών «έχουμε καταφέρει να αποκρούσουμε ένα μεγάλο μέρος της ακρίβειας λόγω του πολέμου» σημείωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δίνει σιγουριά στους πολίτες.

  • Αποκαλύψεις για Πιτσιόρλα: Για άλλα πήγαινε η εξεταστική κι άλλα βγαινουν. Αναδεικνυεται η υποκρισία Τσίπρα. Αποδεικνυεται ότι επί ημερών Τσίπρα παρακουθούσε πολιτικά πρόσωπα, προκύπτει ότι πο κ. Πιτσιόρλας δεν είχε ιδέα για την παρακολούθησή του. Αναμένουμε απαντήσεις από την πλευρά του κ. Τσίπρα
  • Για διαρροή από εξεταστική: Σχολιάζω δημοσιεύματα που βλέπω, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν. Αλλά δεν έχω δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση Πιτσιόρλα, αν υπάρξει διάψευση είμαι έτοιμος να διαψεύσω. 
  • Ρωσική παρέμβαση σε χώρες: Αυτό που βλέπουμε είναι η πληροφορία ότι υπήρξε απόπειρα επιρροής της πολιτικής κατάστασης σε 24 χώρες με γενναία χρηματοδότηση. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη. Έχουμε ήδη ένα γεγονός, τη δίωξη Ρώσου ολιγάρχη, ο οποίος με 10 εκατ. επιχείρησε να στήσει δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα για να στηρίξει τη ρωσική προπαγάνδα. Σε κάθε περίπτωση η χώρα είναι θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχει ταχθεί με σαφήνεια απέναντι στον αναθεωρητισμό του Πούτιν.
  • Θα κάνουμε εκλογές όπως κάνουμε πάντα. Πάντα ήταν ασφαλείς, έτσι θα είναι και τώρα.
  • Ξέρατε αν έγινε απόπειρα στην Ελλάδα; Δεν έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε αυτή την ώρα. Έχουμε όμως ένα προηγούμενο, δίωξη προσώπου συγκεκριμένου.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει η στήριξη της κοινωνίας για την ενεργειακή ακρίβεια, η οποία θα είναι οριζόντια. Θα μπουν κάποια κίνητρα για επιβραβευση για λιγότερη…