Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία αποδίδει, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι παρά τις απανωτές κρίσεις η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό 7,7% στο β’ τρίμηνο, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της, κάτι που όπως είπε δεν έγινε τυχαία, αλλά οφείλεται στην επαγγελματική διαχείρηση ενός άρτια καταρτισμένου σχεδίου.

Η ελληνική οικονομία αντέχει και ενδυναμώνεται, συμπλήρωσε και τόνισε ότι συνεχίζουμε στην ίδια κατευθυνση για τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και πως ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικεύσει τα έκτακτα και τα μόνιμα μέτρα.

Για την αυριανή σύνοδο των υπουργών Ενέργειας είπε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τη λήψη άμεσων και γενναίων μέτρων τονίζοντας ότι είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αναβλητικότητα. Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις Μητσοτάκη από επταμήνου βρισκονται πλέον στη βασική ατζέντα στο συμβουλίου.

Το πρόβλημα επανέλαβε είναι πανευρωπαίκό και απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις.

Για την ΔΕΘ είπε αποτελεί ευκαιρία απολογισμού και παρουσίασης του σχεδίου όχι μόνο για τον επόμενο χρόνο, αλλά για το μέλλον.

Παρά τις τεκτονικές αλλάγες, η Ελλάδα αντέχει καλύτερα από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, και αυτό είναι προϊόν του σχεδίου και της διαχείρησης της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ανέφερε, θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη της χώρας, για να υποστούμε τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

«Ο πρωθυπουργός θα δείξει τον ασφαλή δρόμο μέσω του οποίου θα πορευτούμε μέσα από τις Συμπληγάδες των κρίσεων» κατέληξε.

  • Καταστροφή στοιχείων για Ανδρουλάκη: Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη και στην εξεταστική επιτροπή, θα βγουν συμπεράσματα από εκεί – Δεν γνωρίζω για καταστροφές, τα γνωρίζουν αυτοί που οφείλουν από το νόμο
  • Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ από εξεταστική: Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει δύο φορές με σαφήνεια και λεπτομέρεια. Με την αποχώρηση τους αποδεικνύεται η επλογή τους να…