«Αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ επί Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα» είπε ο Κυβερνητικό;ς εκπρόσωπος

Στο ίδιο μήκος κύματος με μια παλιότερη δήλωση του  πρόεδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, κυμάνθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ.

Όπως είπε και ο κ. Οικονόμου: «για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα βγαίνουν».

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Εκταταμένη η χρήση του Predator στην Ελλάδα λέει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη μήνυση Σπίρτζη

Για Τσίπρα

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται η υποκρισία του κ. Τσίπρα και ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα».

Πρόσθεσε ότι έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη για να αποκαλυφθεί και σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε συνεχή ενημέρωση παρότι η ΕΥΠ δεν υπαγόταν τότε στον πρωθυπουργό.

«Αναμένουμε απαντήσεις», πρόσθεσε ενώ μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έχει δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ.

«Αν υπάρχει κατηγορηματική διάψευση είμαι έτοιμος να διορθώσω», σημείωσε.

Για Ρωσία και ενεργειακή κρίση

Με αφορμή ερώτηση για σενάρια που κάνουν λόγο για απόπειρα από τον πλευρά της Ρωσίας να επηρεάσουν την Ελλάδα ενόψει εκλογών, είπε πως αυτό που βλέπουμε είναι η πληροφορία ότι υπήρξε το προηγούμενο διάστημα απόπειρα επιρροής σε 24 χώρες από Ρωσία με γενναία χρηματοδότηση. Πρόσθεσε πως για τη χώρα μας είναι γεγονός η δίωξη από την αμερικανική δικαιοσύνη ρώσου ολιγάρχη ο οποίος επιχείρησε να χτίσει δίκτυο τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη σε ότι αφορά τη θεσμική της διαδικασία», τόνισε ενώ απαντώντας σε παρεμφερές ερώτημα είπε πως «θα κάνουμε εκλογές όπως πάντα και θα είναι ασφαλείς».

Για την ενεργειακή κρίση και τις εισηγήσεις του Δ.Ν.Τ να σταματήσουν οι επιδοτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει την κοινωνία. Η στήριξη θα συνεχιστεί οριζόντια και θα είναι για όλους», διαβεβαίωσε. Είπε επίσης ότι πολλές από τις προτάσεις της Κομισιόν είναι στην κατεύθυνση που κινείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό και πως «δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού…