Με σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όσα εξήγγειλε από τη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τσίπρας από την ΔΕΘ «έκανε να μοιάζει μίζερο το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Υπόσχεται τα πάντα σε όλους, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει ποτέ» είπε ο κ. Οικονόμου. 

«Αν εφαρμόζονταν αυτά που υποσχέθηκε, θα οδηγούσε τη χώρα σε νέα χρεοκοπία και σε μια κρίση χειρότερη από εκείνη των μνημονίων» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας ή λέει ψέμματα, ή εννοεί νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των πολιτών ή θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια».

Το γενικό συμπέρασμα, είπε, είναι ότι κανένας πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι «προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού» λόγω της «χειμαρώδους παροχολογίας».

Για τους 38 μετανάστες στον Έβρο είπε ότι ήταν αποκαλυπτική η απάντηση του κ. Τσίπρα και για υπόθεση φερόμενου νεκρού παιδιού. Όταν του επισημάνθηκε -είπε ο κ. Οικονόμου- ότι η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος όχι μόνο αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη αλλα προσπάθησε να διαστρεβλώσει όσα έλεγε ο ίδιος και οι βουλευτές του.

«Ψεύδεται, διαστρεβλώνει κι αρνείται να αποσύρει ισχυρισμούς που ταυτίζονταν με την τουρκική προπαγάνδα που εξέθεταν τη χώρα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο και θα απευθύνει ομιλία την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο και ειδική αναφορά θα κάνει στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό.

Επίσης, θα αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, στρατηγικό κόμβο ενεργειακής ασφάλειας και επενδυτικό προορισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου προς τιμήν των ηγετών και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών, θα συναντήσει επενδυτές που θα ενημερώσει για την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλαδα.

Επίσης, θα παρακαθήσει σε δείπνο…