Η οδός Ευρυδάμαντος στον Νέο Κόσμο, η Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια και ο Πειραιάς τονώνουν και την τοπική αγορά ακινήτων ωθώντας προς τα πάνω τις εμπορικές αξίες

Τα έργα υποδομής, η αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων και οι αναπλάσεις δημιουργούν νέες εμπορικές πιάτσες και αναβιώνουν ολόκληρες γειτονιές. Παράλληλα, όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, τονώνουν και την κτηματαγορά της ευρύτερης περιοχής, ωθώντας προς τα πάνω τις εμπορικές αξίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή του Νέου Κόσμου, και συγκεκριμένα ο πρώτος παράλληλος της λεωφόρου Συγγρού, η οδός Ευρυδάμαντος, σε απόσταση αναπνοής από τις προσφυγικές κατοικίες, που πλέον φιγουράρουν στους Instagram λογαριασμούς των σύγχρονων περιηγητών (flâneurs). Η άλλοτε «σκοτεινή» πλευρά της λεωφόρου Συγγρού μεταμορφώθηκε σε έναν δρόμο που τα έχει όλα.

Οσοι μένουν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή πλέον μπορούν να κάνουν μια στάση για γρήγορο καφέ, για φαγητό ή/και για ποτό μετά τη δουλειά. Με την έναρξη των εργασιών του βιοκλιματικού κτιρίου 8.000 τ.μ. στη συμβολή των οδών λεωφόρος Συγγρού και Λαγουμιτζή για την εγκατάσταση της έδρας γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας, η ευρύτερη περιοχή άρχισε να «συγκεντρώνει» τα βλέμματα επιχειρηματιών της εστίασης, όπου έσπευσαν να δημιουργήσουν νέα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύντομα στην περιοχή θα ανοίξει νέο κατάστημα γνωστή αλυσίδα εστιατορίου 24ωρης λειτουργίας.

Στην Ερμού

Η αξιοποίηση του μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένου κτιρίου που ανεγέρθηκε τον 19ο αιώνα ως μέρος των στάβλων του βασιλιά Οθωνα χαμηλά στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μετατράπηκε σε κάβα 3.000 ετικετών και εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών με urban βεράντα με θέα την Ακρόπολη, λειτούργησε θετικά στην περιοχή.

Τα άλλοτε μαγαζιά μικροεμπόρων διαφόρων παλαιών ειδών έδωσαν τη θέση τους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες του πλανήτη, δημιουργώντας μια νέα εμπορική πιάτσα. Η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, η πύλη εισόδου και εξόδου προς και από την Αθήνα, θα αποτελέσει μαζί με τις τριγύρω καθέτους στο άμεσο μέλλον μια νέα εμπορική πιάτσα.

Ο χρόνος είναι άμεσα συναρτώμενος με την…