Ο Μίτσελ, μέσα από αντιφάσεις και λάθη, σπρώχνει την ομάδα του να κάνει βήματα μπροστά

Πρώτος βαθμός, πρώτο παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ. Προφανώς δεν είναι για πανηγύρια ότι ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία στο Μπακού. Σε άλλα χρόνια ούτε η εμφάνιση ούτε το αποτέλεσμα θα ικανοποιούσε. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός έδειξε σημεία ανάκαμψης που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι, παρά το ότι η ομάδα δεν μπορεί βαθμολογικά πλέον να κυνηγήσει η συμμετοχή της στην επόμενη φάση του Europa League, μπορεί να το κάνει για το Conference League και αυτό δεν είναι αμελητέο. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ελληνική ομάδα να υποβαθμίζει την παρουσία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά το φθινόπωρο.

Το παιχνίδι στο Μπακού έδειξε ότι ο Ολυμπιακός συνέρχεται αγωνιστικά. Δεν γίνεται με την ταχύτητα που θα θέλαμε ούτε με θεαματικό τρόπο. Γίνεται με αργό αλλά μάλλον σταθερό βηματισμό. Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα ο Μίτσελ αντιλήφθηκε ότι το σύστημα με τρεις στόπερ δεν προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τοποθέτησε τον Βρσάλικο σε θέση δεξιού μπακ, γύρισε την άμυνα σε τετράδα και είδε την ομάδα του να ρολάρει σιγά-σιγά. Η Καραμπάγκ από την πλευρά της δεν βρήκε ούτε τους χώρους για κλασικές ευκαιρίες.

Το κυριότερο, δεν έγιναν λάθη σαν κι αυτά που στοίχισαν στους Ερυθρόλευκους στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Οι γραμμές του πρωταθλητή ήταν κοντά και οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν περιθώρια να περάσουν την μπάλα ανάμεσά τους. Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε σε ελάχιστες φάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι στην ουσία ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να επέμβει για να αποσοβήσει κάποιο γκολ. Τουναντίον, οι Ερυθρόλευκοι είχαν φάσεις που μπορούσαν να σκοράρουν. Με την κεφαλιά του Ντόι, με το σουτ του Κούντε και με το δοκάρι του Αμπουμπακάρ.

Πιθανότατα τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τους Ερυθρόλευκους αν στη θέση του Τζο Χουάνγκ βρισκόταν ο τραυματίας Ελ Αραμπί, αν αντί να μπει ο Μαρτσέλο που είναι εμφανώς ανέτοιμος έμπαινε στη θέση του ο Γκάρι Ροντρίγκες. Όταν όμως έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να κάνεις οικονομία δυνάμεων, η κριτική και μάλιστα εκ των υστέρων είναι πολύ εύκολη. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο του…