Το κέντρο και μία συνοικία της ουκρανικής πόλης Κρίβι Ριχ, από την οποία κατάγεται ο Ζελένσκι, απειλούνται με πλημμύρες εξαιτίας ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε υποδομές υδροδότησης.

Η πόλη Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, απειλείται από πλημμύρες έπειτα από ρωσικό πλήγμα, που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές υδροδότησης (φωτογραφία, επάνω, από mil.in.ua/Volodymyr Zelensky) και την υπερχείλιση ποταμού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η ουκρανική προεδρία.

Μεγάλος όγκος νερού

«Στο σημείο της πρόσκρουσης, παρατηρούμε ροή ύδατος 100 κυβικών μέτρων το δευτερόλεπτο, πράγμα που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο όγκο. Η στάθμη του νερού στον Ινγκουλέτς (τον ποταμό) αλλάζει ώρα με την ώρα», δήλωσε ο αναπληρωτής προσωπάρχης της προεδρικής διοίκησης Κίριλ Τιμοσένκο.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Ο Πούτιν φέρεται να αρνήθηκε συμφωνία που θα απέτρεπε τον πόλεμο

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κέντρο και άλλη μία συνοικία αυτής της πόλης των 600.000 κατοίκων «απειλούνται από πλημμύρες».

«Είναι μια πρόκληση για όλους εμάς, όμως η κατάσταση ελέγχεται. Ολες οι υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για να εξαλείψουν την απειλή το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε στο Telegram.

«Απόπειρα να πλημμυρίσει»

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατάγεται από το Κρίβι Ριχ, είχε προηγουμένως ανακοινώσει ένα ρωσικό πλήγμα εκεί με στόχο «υδραυλικές υποδομές», το οποίο δεν προκάλεσε θύματα. Επρόκειτο για μια «απόπειρα να πλημμυρίσει το Κρίβι Ριχ», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, έκανε λόγο από την πλευρά του για επτά ρωσικούς πυραύλους Kh-22 που εκτοξεύθηκαν από αεροπλάνο και «προκάλεσαν σοβαρές ζημιές» στις υποδομές αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ