Η πολιτική αναλύτρια Τατιάνα Στανοβάγια σημείωσε ότι είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν εξέφραζε μια άποψη που απέχει πολύ από αυτή του Πούτιν και που άλλοι στην ελίτ της Ρωσίας μπορεί να μην τολμούσαν να εκφράσουν

Ο έμπιστος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ιδρυτής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επαίνεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντας τον έναν ισχυρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση ηγέτη, ο οποίος δεν πρέπει να υποτιμάται.

«Ισχυρός με αυτοπεποίθηση, πραγματιστής και ωραίος τύπος»

«Αν και είναι ο πρόεδρος μιας χώρας εχθρικής προς τη Ρωσία αυτή τη στιγμή, ο Ζελένσκι είναι ένας ισχυρός, με αυτοπεποίθηση, πραγματιστής και ωραίος τύπος», είπε ο Πριγκόζιν σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Vkontatke από την υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του Concord.

  • Διαβάστε επίσης ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Μην τον υποτιμάτε», είπε ο Πριγκόζιν σε μια δεύτερη δήλωση, αφού ρωτήθηκε γιατί επαινεί έναν άνθρωπο που η Μόσχα έχει επικρίνει, υποτιμήσει και του έχει επιτεθεί από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2019.

Η Ρωσίδα πολιτική αναλύτρια Τατιάνα Στανοβάγια σημείωσε ότι είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν εξέφραζε μια άποψη που απέχει πολύ από αυτή του Πούτιν, μια άποψη που άλλοι στην άρχουσα ελίτ της Ρωσίας μπορεί να μην τολμούσαν να εκφράσουν. «Ο Πριγκόζιν τόλμησε. Πιστεύει ότι έχει δικαίωμα και πιστεύει ότι αυτό δεν θα εξοργίσει τον Πούτιν», είπε.

Γελοιποιούν τις επιδόσεις Ρώσων στρατηγών

Ο ιδρυτής της Wagner έχει κάνει μια σειρά από ανοιχτές παρεμβάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ μαζί με τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ γελοιοποιούν τις επιδόσεις Ρώσων στρατηγών στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσε δημόσια για πρώτη φορά ότι είναι ο ιδρυτής της Wagner, μιας ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης που έχει αναπτυχθεί για να πολεμήσει στη Συρία, χώρες της Αφρικής και την Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Πριγκόζιν για τον ρόλο του στην Wagner.

Επιχειρηματικό σχέδιο

Η Στανοβάγια υποστήριξε ότι ο Πριγκόζιν δεν εποφθαλμιά έναν επίσημο ρόλο εξουσίας. «Νομίζω ότι για αυτόν είναι…