Ποιοι παλαιοί γνώριμοι επιστρέφουν, ποιοι έχουν εκφράσει πρόθεση να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η ενίσχυση των ψηφοδελτίων βρίσκεται στο επίκεντρο για την αρμόδια επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, η οποία «τρέχει» το τελευταίο διάστημα έτσι ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι των υποψηφίων να κατατεθεί και να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεδριάσει περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μερικά γνωστά πρόσωπα, ωστόσο, συζητιούνται ήδη στις λίστες των ονομάτων. Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, πέραν των υπόλοιπων κομματικών στελεχών, αναμένεται η επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη, αλλά και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Διαβάστε επίσης – ΠΑΣΟΚ: Το εκλογικό πρόβλημα στην Αττική και το σχέδιο ενίσχυσης της δύναμής του

Το περασμένο καλοκαίρι πρόθεση να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε εκφράσει και το πρώην μοντέλο, Ερρίκος Πετιλόν, για την ίδια περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν είχε επαφή με τη Χαριλάου Τρικούπη. Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας ακούγονται οι υποψηφιότητες τόσο του (γνωστού για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε κοινωνικές εκπομπές) Θανάση Κατερινόπουλου όσο και του εκδότη Ηλία Λιβάνη.

Στην Ανατολική Αττική στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει ο καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος, ενώ στην Α’ Πειραιά συζητείται τόσο η υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα και δημάρχου της περιοχής, Παναγιώτη Φασούλα, όσο και ενός ακόμα προσώπου προερχόμενου από τον ερυθρόλευκο αθλητικό χώρο.

Στη Λακωνία, τη σκυτάλη από τον πρώην βουλευτή, Λεωνίδα Γρηγοράκο, παίρνει η κόρη του, Νάγια, που θα διεκδικήσει την έδρα της περιοχής. Για το ψηφοδέλτιο στο Ρέθυμνο έχει γίνει προσέγγιση στον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος όμως κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Προσέγγιση για την ενίσχυση του πασοκικού ψηφοδελτίου είτε στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας είτε στη Δυτική Αττική είχε γίνει και στη γνωστή ηθοποιό Γωγώ Μπρέμπου, η οποία ωστόσο δεν ευδοκίμησε.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από την άλλη, κάποια από τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν πέσει στο τραπέζι της συζήτησης είναι τόσο ο πρώην υπουργός (και υπεύθυνος για το πασοκικό…