Την οργή του τουρκικού Τύπου προκάλεσε το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου προς την Άγκυρα ότι «όποιος επιχειρήσει να έρθει στη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει νέο Μαραθώνα», με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων. 

«Ο γείτονας παίζει με τη φωτιά: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος κάνει προκλητικά σχόλια» σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Γενί Σαφάκ στην ιστοσελίδα της σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

Η τουρκική ιστοσελίδα σημειώνει: «Αναφερόμενος σε δηλώσεις της Τουρκίας και τις δηλώσεις ανώτερων αναλυτών στην Τουρκία ότι η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ ήταν “ένα μήνυμα προς την Ελλάδα”, ο Φλώρος δήλωσε ότι τα δικά του λόγια είναι έμμεση απάντηση στην Τουρκία».

Η εφημερίδα φιλοξενεί μέρος της δήλωσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: «Θέλουμε την ειρήνη και εργαζόμαστε για αυτήν, αλλά όποιος κάνει το μοιραίο λάθος να “έρθει” να ξέρει εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσει έναν νέο Μαραθώνα, μια νέα Σαλαμίνα και ένα νέο 731. Είμαι σίγουρος ότι κάθε Έλληνας θα δώσει τον καλό αγώνα για να προστατέψει τη χώρα, όπως έχουν κάνει τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για ένα κομμάτι γης, για έναν βράχο, για μια ελληνική πέτρα. Γιατί πληρώσαμε βαρύ τίμημα για να τα έχουμε».
Αναλυτικά τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων:

Χουριέτ: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλώρου»

Φλώρος

Σοζσού: «Ο Έλληνας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Φλώρος απειλεί την Τουρκία».

Τύπος

Σαμπάχ: «Η επιχείρηση Γαμψό Ξίφος τάραξε τον ύπνο της Ελλάδας! Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου απειλεί την Τουρκία: Αναφέρθηκε σε έναν πόλεμο πριν από χιλιάδες χρόνια!».

Τουρκία

TGRTΧαμπέρ:  «Το Γαμψό Ξίφος αναστάτωσε την Αθήνα: Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλώρος κάνει σκανδαλώδεις δηλώσεις».

Τουρκία

Πηγή: skai.gr