Συνεχίζονται οι εργασίες της νέας Δημοτικής Αγοράς στο Δήμο Χανίων, που η ολοκλήρωση τους θα σημάνουν για την πόλη μια νέα εστία επιχειρηματικότητας.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών, καθώς όλα κυλούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αποκάλυψη του Τείχους και του Προμαχώνα, πάνω στα οποία εδράζεται η Δημοτική Αγορά, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες έρευνες και μελέτες, ώστε να υπάρξουν σημαντικά συμπεράσματα για τα βήματα, που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

«Για τον Δήμο Χανίων, τους καταστηματάρχες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σημασία έχει η ποιότητα των εργασιών, ταυτόχρονα με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά για την πολύ στενή και ουσιαστική συνεργασία, που έχουμε, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, καθώς και τον ανάδοχο, αφού, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, οι εργασίες προχωρούν με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς.

Ήδη περιμετρικά του κτιρίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης της στατικότητας και ταυτόχρονα γίνονται και άλλες εργασίες, όπως η σταδιακή προετοιμασία της οροφής, κ.α.. Καθημερινά μηχανικοί και επιβλέποντες βρίσκονται εδώ, συνεργάζονται με τον ανάδοχο και με τα σημερινά δεδομένα έχουμε την πεποίθηση ότι όλα θα κινηθούν ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί αρχικά», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης.

«Πραγματοποιούμε σήμερα την κοινή αυτοψία, ωστόσο χθες είχαμε και μία μεγάλη κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τόσο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων όσο και προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, για να δούμε αναλυτικά όλα τα δεδομένα της Αγοράς και να προχωρήσουμε από κοινού. Το έργο προχωρά κανονικά, όπως σας είπε και ο Δήμαρχος, παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για μας ότι έχουμε τη δυνατότητα, στο πλαίσιο του έργου, να…