Η προσοχή στρέφεται τώρα στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις του επόμενου μήνα ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να υπολογίσουν τι ακριβώς θα πληρώσουν για ρεύμα.

Γενναίες μειώσεις καταγράφονται σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα στα τιμολόγια ρεύματος για τον Νοέμβριο που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης να αναγγέλλουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου μήνα.

Ωστόσο, το τελικό κόστος για τον καταναλωτή δεν θα γίνει γνωστό πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις του επόμενου μήνα.

Η σημαντική αποκλιμάκωση του κόστους του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την πτώση της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στις σημερινές ανακοινώσεις.

Τα τιμολόγια

  • Η ΔΕΗ δίνει τιμή 0,397 ευρώ η κιλοβατώρα (από 0,595 ευρώ) για έως 500 κιλοβατώρες και 0,409 (από 0,607 ευρώ) για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Στο νυχτερινό τιμολόγιο το κόστος είναι 0,356 ευρώ (από 0,554 ευρώ). Το πάγιο παραμένει 3,5 ευρώ.
  • H Protergia ανακοίνωσε τιμή 0,395 η μεγαβατώρα με το πάγιο να διαμορφώνεται στα 5 ευρώ.
  • Χαμηλότερη κατά 35% σε σχέση με το τιμολόγιο του Οκτωβρίου είναι η χρέωση για τον Νοέμβριο που ανακοίνωσε η Ελίν. Συγκεκριμένα η τιμή του ρεύματος για τον επόμενο μήνα είναι 39,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (έναντι 59,9 τον Οκτώβριο), ενώ το πάγιο είναι 4,9 ευρώ.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.