Δείτε βίντεο από τη Ρωσία.

Από νωρίς σήμερα το πρωί στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, πραγματοποιούνται από την αστυνομία έλεγχοι σε στάσεις του μετρό, σε άνδρες πολλοί από τους οποίους τίθενται υπό κράτηση και στους οποίους δίνονται κλήσεις για να παρουσιασθούν στα στρατολογικά γραφεία, στο πλαίσιο της επιστράτευσης.

Κάτοικοι της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, κάνουν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης για «επιδρομές» της αστυνομίας, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες και βίντεο, που δείχνουν αστυνομικούς να σταματούν νεαρούς και να τους κάνουν έλεγχο.

  • Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στο ΝΑΤΟ – Θρίλερ η άσκηση με πυρηνικά όπλα που ετοιμάζει ο Πούτιν

Στις «επιδρομές» αυτές  της αστυνομίας αναφέρονται και τα τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια SOTA, Baza, Avtozak LIVE.

Δείτε βίντεο

Στην Αγία Πετρούπολη αστυνομικοί και άτομα με πολιτικά ρούχα σταματούσαν άνδρες  έξω από πολυκατοικίες στη συνοικία Καλίνινσκι της πόλης αλλά και σε άλλες περιοχές.

«Στην περιοχή μας γίνεται επιδρομή, αστυνομία και άτομα με πολιτικά. Καθυστερούν τους περαστικούς, τα αυτοκίνητα, μπαίνουν στα σπίτια» δήλωσε στην εφημερίδα Fontanka  της Αγίας Πετρούπολης  κάτοχος διαμερίσματος στο συγκρότημα κατοικιών  «Λάντοσκι παρκ». Η διοίκηση της συνοικία Καλίνινσκι δήλωσε στην εφημερίδα  ότι κλητεύσεις δίνονται μαζικά και τις αφήνουν «για εξακρίβωση στοιχείων», οι αστυνομικοί «συνδράμουν» τους υπαλλήλους των στρατολογικών γραφείων και τους δημόσιους υπαλλήλους. Το γραφείο τύπου της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης διαβεβαιώσε ότι οι αστυνομικοί δεν παρέδωσαν κλητεύσεις, αλλά το μόνο που έκαναν είναι να τηρούν τη δημόσια τάξη.

Στην Μόσχα αστυνομικοί και  στρατολογικά γραφεία φρουρούν πιθανούς στρατεύσιμους κοντά στο εμπορικό κέντρο Galaktika και σε τουλάχιστον 13 σταθμούς του μετρό.

«Σύντροφοι προϊστάμενοι, αντιλαμβάνεστε ότι διαπράττετε ανομία και δημιουργείτε μια εχθρική στάση του κοινού απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν; Υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά από τέτοιες ενέργειες… Πίστευα ότι οι ιστορίες για τις «επιδρομές» ήταν ψευδείς ειδήσεις, αλλά με ενημέρωσαν άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και τους…