Ξέμειναν και… από ασανσέρ στη Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Με την αποχώρηση δυτικών εταιρειών, η παραγωγή ανελκυστήρων στη Ρωσία μειώθηκε κατά 40%, τη στιγμή που η ζήτηση δεν μειώθηκε.

Την έλλειψη που έχει δημιουργηθεί στην παραγωγική γραμμή ανακοίνωσε η Ρωσία ότι θα καλύψουν κατασκευαστές από την ίδια την χώρα τους  και τη Λευκορωσία.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Απαγόρευσε στους δυτικούς επενδυτές να πουλούν τα μερίδιά τους σε ρωσικές τράπεζες

«Η Λευκορωσία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ανελκυστήρων κατά 1/4 λόγω της απόσυρσης δυτικών εταιρειών από τη ρωσική αγορά» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Οι Ρώσοι κατασκευαστές έχουν παρόμοιες προοπτικές, δήλωσε στο Sputnik ο Alexei Zaharof, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ανελκυστήρων.

 Προηγουμένως, οι ρωσικές εταιρείες εισήγαγαν 4 χιλιάδες ανελκυστήρες ετησίως και η αμερικανική Otis στο εργοστάσιο της στην Αγία Πετρούπολη παρήγε άλλους 6 χιλιάδες ανελκυστήρες. Με την αποχώρηση δυτικών εταιρειών, η παραγωγή ανελκυστήρων στη Ρωσία μειώθηκε κατά 40%, τη στιγμή που η ζήτηση δεν μειώθηκε.

«Τώρα το μερίδιο αγοράς της μπορεί να πάει σε ρωσικές και λευκορωσικές εταιρείες — οι περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη διαπραγματεύονται με το Μινσκ για νέες προμήθειες» σχολιάζει το ρωσικό πρακτορείο