Ο Κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ σε συνέντευξή του προσπάθησε να προστατέψει τον Κάιρι Ίρβινγκ που τις τελευταίες μέρες είναι το Νο.1 θέμα συζήτησης στον μαγικό κόσμο.

Ο Άνταμ Σίλβερ είπε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, δεν είναι αντισημίτης, αφού οι δυο τους είχαν όπως είπε ο επίτροπος του ΝΒΑ «μια άμεση και ειλικρινή συζήτηση» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία της λίγκας στη Νέα Υόρκη.

Ο Σίλβερ, ο οποίος είναι Εβραίος, μίλησε για τον Ίρβινγκ σε μια συνέντευξη στους New York Times την Πέμπτη, δύο εβδομάδες αφότου ο γκαρντ των Νετς έκανε μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση που περιλάμβανε έναν σύνδεσμο της Amazon σε μια ταινία που περιείχε αντισημιτικές ιδέες.

Η ανάρτηση του Ίρβινγκ δέχτηκε τεράστια αντίδραση, με τους Νετς να τον αποκλείουν για τουλάχιστον πέντε αγώνες και τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ, να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι η σχέση της εταιρείας παπουτσιών με τον Ίρβινγκ είναι πιθανό να διακοπεί οριστικά.

«Είναι κάποιος που γνωρίζω εδώ και μια δεκαετία και δεν έχω ακούσει ποτέ μια αντισημιτική λέξη από αυτόν ή μίσος να απευθύνεται σε κάποια ομάδα», είπε ο Σίλβερ στους Times.

Ο Σίλβερ πρόσθεσε: «Το αν είναι ή όχι αντισημίτης δεν σχετίζεται με τη ζημιά που προκαλείται από την ανάρτηση περιεχομένου μίσους».

Ο Σίλβερ αναγνώρισε στους Times ότι η κριτική που δέχθηκε η λίγκα και οι Νετς επειδή δεν τιμώρησαν γρηγορότερα τον Ίρβινγκ «ίσως να είναι δίκαιη».

Ο Ίρβινγκ τιμωρήθηκε από τους Νετς στις 3 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα αφότου δημοσίευσε το tweet του, αφού απέτυχε να ζητήσει επίσημα συγγνώμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα την ίδια ημέρα. Ο Ίρβινγκ ζήτησε συγγνώμη σε μια ανάρτηση στο Instagram αργότερα εκείνο το βράδυ.

«Αισθάνομαι ότι φτάσαμε στο σωστό αποτέλεσμα όσον αφορά την αναστολή του», είπε ο Σίλβερ στους Times. «Και εκ των υστέρων, μπορεί να είχαμε κινηθεί γρηγορότερα.

Δέχομαι αυτή την κριτική. Αλλά ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να κατανοήσω το πλαίσιο στο οποίο δημοσιεύτηκε για να καταλάβω ποια τιμωρία ήταν κατάλληλη, όχι να τη δικαιολογήσω με κάποιο τρόπο, αλλά για να καταλάβουμε ποια τιμωρία ήταν κατάλληλη».

Ο Σίλβερ είπε ότι η λίγκα ήθελε να κάνει «λίγη δουλειά και έρευνα για να κατανοήσει» την ανάρτηση του…