Με δεξίωση στο Μέγαρο Μουσικής και με τιμώμενο πρόσωπο τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα γιόρτασε απόψε στην Αθήνα την εθνική της εορτή. Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, Σαάντ Αλαμάρ, ο οποίος έχει αναλάβει τα σημερινά καθήκοντά του εδώ και 20 μήνες, υποδεχόταν τους καλεσμένους του από νωρίς το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου μαζί τους συνεόρτασε την 92η επέτειο του Βασιλείου. Ο εορτασμός άρχισε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Σαουηδικής Αραβίας και τους χαιρετισμούς του πρέσβη, Σαάντ Αλαμάρ και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

«Σήμερα λέω με πεποίθηση πως οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται στο καλύτερο τους επίπεδο, αλλά όχι στην κορυφή» διαμήνυσε ο Σαουδάραβας πρέσβης Δρ Σαάντ Αλαμάρ (Saad Alammar) στον χαιρετισμό του. Επίσης, ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα εξέφρασε την εδραία πεποίθησή του για τις προοπτικές μιας επιτυχημένης και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας και υπογράμμισε την πλήρη δέσμευσή του να ανέβουν οι ήδη εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο σε όλους τους τομείς».

Ειδική αναφορά έκανε στις συχνές εκατέρωθεν επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών τα τελευταία δύο χρόνια, με πιο πρόσφατες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ριάντ τον περασμένο Οκτώβριο και του Σαουδάραβα διάδοχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στην Αθήνα, τον Ιούλιο.

Ιδιαίτερα ο Σαάντ Αλαμάρ στάθηκε στη σύσταση του συμβουλίου στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας. Όπως ανέφερε, η αξιοσημείωτη πρόοδος της συνεργασίας των δύο χωρών οδήγησε στην πρόσφατη ίδρυση του Σαουδικού-Ελληνικού Συμβουλίου Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, «το οποίο αντανακλά την επιθυμία και των δύο χωρών να έχουν τη μέγιστη συνεργασία». Επιπροσθέτως, δήλωσε περήφανος γα την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συνεργασία στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού, της άμυνας, της ενέργειας και σε πολλούς άλλους.

Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης δήλωσε πως συμμετέχει στην εθνική εορτή της Σαουδικής…