Ξεκίνησε η νέα δομή επαγγελματικού προσανατολισμού από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών που εκτός των άλλων προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική και ψυχομετρικά τεστ σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στη νέα Δομή που δημιουργείται και τίθεται πλέον στη διάθεση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Το πρώτο Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάστηκε στην πρώτη Ενημερωτική Ημερίδα για τη λειτουργία του, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

«Ο σπόρος που ρίξαμε έχει ήδη ξεκινήσει να αποδίδει και σήμερα, εδώ, ξεκινάμε μία ακόμη καινούργια πρωτοπόρα Δομή, το πρώτο, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που εδράζεται στην πεποίθησή μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας, να ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα, ευαίσθητα προβλήματα, τα οποία απασχολούν την κοινωνία και ειδικά τη νέα γενιά, όπως τα θέματα της μόρφωσης των παιδιών μας.

Από σήμερα ένα νέο χρήσιμο εργαλείο τίθεται στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών μας, προκειμένου να «μετρήσουν» τις κλίσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους ώστε να κάνουν την ορθή επιλογή για την επαγγελματική τους κατεύθυνση.

Και σε αυτή τους την επιλογή ο δήμος στέκεται αρωγός εξασφαλίζοντας την παροχή αυτή δωρεάν, με το κόστος να καλύπτεται πλήρως από το δημοτικό ταμείο», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, στην έναρξη της Ημερίδας.

Πηγή φωτογραφίας: Fb Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Το νέο Δημοτικό Κέντρο που δημιουργείται έρχεται να δώσει στήριξη καθώς πλέον νέες κατηγορίες επαγγελμάτων έχουν προκύψει, τις οποίες πρέπει να κατανοήσουν τα παιδιά, και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής Ημερίδας μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων και απορίες αναφορικά με τα θέματα που τους απασχολούν για την επιλογή επαγγέλματος, τις δυνατότητες που δίνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τις λεπτομέρειες που…