Αεροσκάφη αρκετών χωρών και ένα επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της συντριβής για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης

Στον γερμανό επιχειρηματία της Κολωνίας Καρλ-Πέτερ Γκρίζεμαν ανήκει το Cessna που συνετρίβη την Κυριακή, ανοιχτά της Λετονίας.

Το αεριωθούμενο απογειώθηκε από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία, εμφανίστηκε στο Παρίσι και στην Κολωνία και πέταξε κατ’ ευθείαν προς τη Βαλτική, όπου έπεσε στη θάλασσα ανατολικά του Γκότλαντ, όπως έδειξαν τα δεδομένα της πτήσης.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο διαλύεται πριν καν κάνει το παρθενικό του ταξίδι

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι επρόκειτο για το ιδιωτικό αεριωθούμενο του ιδιοκτήτη μας, του Καρλ-Πέτερ Γκρίζεμαν» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας του, Quick Air, μιας εταιρείας πτήσεων τσάρτερ με έδρα την Κολωνία.

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορία της εφημερίδας Express της Κολωνίας, σύμφωνα με την οποία ο Γκρίζεμαν ήταν ο πιλότος και συνοδευόταν από τη σύζυγό του, την κόρη του και τον φίλο της κόρης του.

Αγνωστα τα αίτια της συντριβής

Αεροσκάφη αρκετών χωρών και ένα επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της συντριβής για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Συντρίμμια και μια κηλίδα που μοιάζει να είναι πετρελαίου εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο της συντριβής, δήλωσε στην τηλεόραση της Λετονίας ο επικεφαλής της λετονικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, Πέτερις Σουμπότα, προσθέτοντας πως δεν έχουν βρεθεί επιβάτες.