«Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση την πολιτική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τα θέματα της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο.

Ο ίδιος περιέγραψε αναλυτικά ότι έλαβε «δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, links, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator».

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: 

«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του κινητού μου τηλεφώνου με το λογισμικό PREDATOR.

Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση την πολιτική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τα θέματα της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Συγκεκριμένα στις 13 Νοέμβρη 2021 εξέδωσα ανακοίνωση-καταγγελία με θέμα ‘Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει’ με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και τα σήματα της ΕΥΠ του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή της ΕΦ.ΣΥΝ που αποκάλυπταν σήματα της ΕΥΠ που διέταζαν παρακολουθήσεις πολιτικών για την καταγραφή του ιδεολογικού της υπόβαθρου για παρακολούθηση 12χρονου προσφυγόπουλου, και παρακολούθηση δημοσιογράφου, δικηγόρου και δημόσιου λειτουργού.

Δυο μέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου 2021, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο του επιτελικού κράτους του κ.Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα ‘ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί’ και με βάση δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύψεων στην ΕΦ.ΣΥΝ. Την ίδια μέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης με το λογισμικό Predator που είχε σαν link Efsyn.news αντί για Efsyn.gr Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα δεύτερο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του τηλεφώνου μου και αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες μιλάω και προφανώς τις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες.

Θέλω να σας ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στο Νίκο Ανδρουλάκη, που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα…