Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την πρώτη του προπονητική πρόκληση στον πάγκο του Περιστερίου.

Τα αποκαλυπτήρια του Περιστερίου για τη σεζόν 2022-23 έγιναν σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Άλσος, με τον προπονητή της ομάδας των δυτικών προαστίων, Βασίλη Σπανούλη να μιλά για τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και το πόσο περήφανος νιώθει για αυτό το προπονητικό του ταξίδι που μόλις ξεκινά.

«Μεγάλη η χαρά που βρισκόμαστε εδώ για να συστηθούμε στον κόσμο του Περιστερίου. Ήταν μία πολύ ωραία σκέψη του συλλόγου. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ξεκινάω την προπονητική μου καριέρα στο Περιστέρι. Μία ομάδα με τεράστια παράδοση στο μπάσκετ, τις ακαδημίες… Έχουμε υποχρέωση να εμπνεύσουμε αυτά τα παιδιά και να τα σπρώξουμε στον αθλητισμό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλω να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τη Bwin.

Εκτός από μία συνεργασία μας συνδέει και μία φιλία και μία ανθρώπινη σχέση. Στάθηκε δίπλα στην ομάδα σε δύσκολους καιρούς και περιμένουμε να είναι κοντά μας και για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μία εταιρία με παγκόσμια εμβέλεια που δίνει κύρος στο Περιστέρι και ελπίζω να πετύχουμε πράγματα» είπε αρχικά ο προπονητής του Περιστερίου.

Ενώ προσέθεσε πως: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θέλουμε ένα γήπεδο γεμάτο που θα χαίρεται και κόσμο που θα έρχεται να μας βλέπει να αγωνιζόμαστε».

Για το γεγονός της «επιτυχίας» και το πώς θα καταφέρει η ομάδα να προσελκύσει τον κόσμο: «Πιστεύω η μεγαλύτερη νίκη είναι να γεμίσει το γήπεδο και αυτή είναι η ευχή μου. Να είναι ο κόσμος δίπλα μας στις χαρές και στις ήττες γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός».

Για τα νέα παιδιά της ομάδας και το πλάνο του: «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να δίνει ευκαιρίες σε όλους. Για μένα καθρέφτης είναι το γήπεδο και κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει εκεί. Τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν τον στόχο τους. Να αποδείξει ο καθένας πως αξίζει τον χρόνο του όπως έγινε με πολλούς σπουδαίους παίκτες στο παρελθόν».

Για το χτίσιμο της ομάδας του: «Στη ζωή και στο μπάσκετ δεν είναι κάτι δεδομένο. Δεν παίζουν μόνο τα αστέρια μπάσκετ. Δεν θέλω να βάζω πίεση για μεγάλους στόχους. Θέλω να βάλω πίεση σε μένα και στα παιδιά να φτάσουμε τα όριά μας. Η ομάδα φτιάχτηκε για να…