Στα 2 δισ. ευρώ θα ανέλθει η συνολική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο δήλωσε, μιλώντας στον Realfm 97,8 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.

Σημείωσε ότι οι πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.

Αυτή την καλή εικόνα, πρόσθεσε, θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε, ώστε να καλύψουμε μέρος της επιπλέον επιβάρυνσης, ανέφερε και πρόσθεσε πώς τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η επιδότηση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, που σημείνει ότι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γνωρίζουμε το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, την πορεία των φορολογικών εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό από το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.

Αυτά τα τρία στοιχεία θα καθορίσουν τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για τέλος το 2022 και τις αρχές και 2023, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: skai.gr