Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιοποίησης της κυκλικής οικονομίας διοργανώνει πρακτική άσκηση στη δημιουργία από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης μαζί με οργανώσεις που έχουν εμπειρία σε δράσεις περιβαλλοντικής καινοτομίας  συμμετέχει σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για πράσινες δεξιότητες και ανάδειξη καλών πρακτικών στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Tο πρόγραμμα  διοργανώνει έναν διαγωνισμό για να προσελκύσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από την έννοια της κυκλικής οικονομίας και τον στόχο του έργου γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσκαλεί νέους (ηλικίας 18-30 ετών). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να

  • χρησιμοποιήσουν κάτι από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, ύφασμα και να δημιουργήσουν μια ανακυκλωμένη δημιουργία
  • δημοσιεύσουν ένα βίντεο με το πριν και το μετά – Στο Πριν να εμφανίζει το στοιχείο ή το υλικό που επιλέχθηκε για τη δημιουργία της ανακυκλωμένης δημιουργίας και στην εμφάνιση Μετά το ανακυκλωμένο στοιχείο που δημιουργήθηκε
  • προσθέσουν ετικέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έργου

Ζητούμενο του Δήμου Νέας Σμύρνης και του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους σε θέματα κυκλικής οικονομίας, μια πτυχή της οικονομίας που αναμένεται να έχει σημαντικό μερίδιο μελλοντικά σε μεγάλες αστικές πόλεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.