«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους» λέει ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ σημειώνονται τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ. Για τουλάχιστον 12 κυβερνητικούς στρατιώτες και κούρδους μαχητές νεκρούς κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο

Ήρθε «η ώρα του λογαριασμού», διεμήνυσε μέσω twitter ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ, πάνω από φωτογραφία που εικονίζει τουρκικό μαχητικό F-16 καθώς απογειώνεται για νυχτερινή επιχείρηση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επίθεση της Άγκυρας σε Συρία και βόρειο Ιρακ, όπως επιβεβαίωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, που από την πρώτη στιγμή θεώρησε υπεύθυνους τους Κούρδους της Συρίας για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι φωλιές των τρομοκρατών ισοπεδώνονται με πλήγματα ακριβείας», συμπλήρωσε σε δεύτερη ανάρτηση, που συνόδευσε με μοντάζ από την καταστροφή στόχου από αέρος, χωρίς να διευκρινίσει πού βρισκόταν.

Κουρδικές δυνάμεις έκαναν λόγο για «αεροπορικούς βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού» κυρίως στην πόλη Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία, και σε δυο χωριά.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει πληροφορίες για τουλάχιστον 12 νεκρούς, έξι μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και έξι σύρους στρατιωτικούς.

Αντίποινα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Η Άγκυρα είχε φωτογραφήσει τους Κούρδους στη Συρία ως υπεύθυνους για την…