Νέες ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 σύρων στρατιωτών και τον τραυματισμό 3 ακόμα.

Τρεις σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν χθες Κυριακή από ισραηλινά πλήγματα στη Συρία, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Με αρκετούς πυραύλους»

«Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε πλήγμα με αρκετούς πυραύλους (…) στοχεύοντας τοποθεσίες γύρω από τη Δαμασκό. Αυτό συμπίπτει με μια άλλη επίθεση, που στόχευσε θέσεις νότια της (επαρχίας) Ταρτούς», στην ακτή, μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν εκεί.

Δείτε ακόμα -Συρία: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους – Ανατινάχθηκε με εκρηκτικά

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Από τον Λίβανο

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν «εχθρικούς στόχους» στον ουρανό (φωτογραφία, επάνω, από το ) πάνω από την Ταρτούς και στα βουνά Καλαμούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισραηλινά αεροπλάνα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές για πιθανή επίθεση στη Συρία.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές εδώ και χρόνια εναντίον ιρανικών ή υποστηριζόμενων από το Ιράν στόχων στη Συρία, όπου η Τεχεράνη έχει αναπτύξει δυνάμεις για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την έναρξη του πολέμου στη χώρα το 2011.

Το πλοίο με τα σιτηρά

Το πρώτο πλοίο που αναχώρησε από την Ουκρανία βάσει συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τη χώρα πριν δύο εβδομάδες, πλησιάζει το συριακό λιμάνι Ταρτούς, δήλωσαν νωρίτερα χθες στο Reuters δύο ναυτιλιακές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ