Μηνυτήρια αναφορά για ίχνη παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, με το λογισμικό Predator κατέθεσε σήμερα αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται δύο ίχνη στο κινητό του κ. Σπίρτζη από το κακόβουλο λογισμικό, το ένα στις 15 Νοεμβρίου 2021 και το άλλο 19 Νοεμβρίου του 2021.

Ο βουλευτής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator τον Νοέμβριο του 2021. 

Υπήρξαν δύο επιθέσεις από το παράνομο λογισμικό, η δεύτερη με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «πλέον λαμβάνει κολοσσιαίες διαστάσεις καθώς οι παρακρατικοί μηχανισμοί του κ. Μητσοτάκη, με τη μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εμμέσως παρακολουθούσαν και πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνομιλούσαν καθημερινά με τον κ. Σπίρτζη».

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 όταν η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο “Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες”. Στο δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα αποκάλυπτε τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων. Στο ρεπορτάζ υπήρχε εκτενής αναφορά στη λεγόμενη παραΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ δηλαδή, και τις…