Σε επιστολή του προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πολύδωρος Συρίγος και ως πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής παιδείας, συστήνει την λήψη μέτρων προς εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, εναρμονισμένος με τον εθνικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας, απέστειλε επιστολή που υπογράφει ο Πολύδωρος Συρίγος αντιδήμαρχος Οικονομικών, προς τους διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων του Δήμου ζητώντας να γίνει ότι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών και ως πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής παιδείας έστειλε δυο επιστολές. Στην πρώτη επιστολή ζητάει από τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων, να χρησιμοποιούν τα συστήματα θέρμανσης τις κρύες ημέρες του χειμώνα και τις πρωινές κυρίως ώρες.

Αυτό προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις που έφτασαν στο σημείο της υπερβολής. Κάποιοι υποστήριξαν πως κινδυνεύουν τα παιδιά να παγώσουν. Ωστόσο μπορεί η διατύπωση της επιστολής να δικαιολογεί τις ενστάσεις κάποιων δημοτών αλλά αυτό και κατόπιν επικοινωνίας μας με τον κ. Συρίγο δεν είναι έτσι.

Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις αντιδράσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι σε αρκετές πολυκατοικίες της Νέας Σμύρνης, έχει παρθεί απόφαση μέσω των γενικών συνελεύσεων να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου το σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο. Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες ο αντιδήμαρχος οικονομικών μας είπε πως σε κανένα σχολείο δεν πρόκειται τα παιδιά να παγώσουν.

Απλά είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση στις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης προκειμένου να μπορεί να εξασφαλιστεί η ζεστασιά καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και να μπορούν να πληρώνονται οι προμηθευτές ενέργειας.

Ζούμε κάποιες πρωτόγνωρες συνθήκες και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Οι δήμοι είναι πάντα οι βολικοί αποδέκτες οποιασδήποτε μορφής παραπόνου. Αν ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν ζητούσε περιορισμό – τονίζουμε περιορισμό – των ωρών που θα λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης στα σχολεία, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως θα μπορεί να πληρώνει τους προμηθευτές ενέργειας όλη την χρονιά, με τις τιμές στα ύψη;

Κατ’ επανάληψη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, και προσωπικά ο πρόεδρος της…