Ο Ολυμπιακός και το οικονομικό κίνητρο για να κερδίσει τη Ναντ την τελευταία αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (3/11, 19:45) τη Ναντ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα ματς που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο για τους Ερυθρόλευκους, όμως παραμένει σημαντικό.

Οι Πειραιώτες, αν και δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, έχουν κίνητρα για να πάρουν το τρίποντο απέναντι στη γαλλική ομάδα και θέλουν την πρώτη νίκη στον όμιλο τόσο για το πρεστίζ και την ιστορία του συλλόγου, όσο και για τη βαθμολογία της UEFA και το οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μίτσελ, εφόσον κερδίσει στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης, θα έχει βάλει στα ταμεία της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ενώ θα αυξήσει κατά πολύ τα συνολικά χρήματα που θα λάβει από τη φετινή συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως προβλέπεται, κάθε νίκη σε όμιλο της διοργάνωσης δίνει 630.000 ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία το οικονομικό μπόνους είναι 230.000 ευρώ. Οι Ερυθρόλευκοι μπορούν ήδη να υπολογίζουν στο ποσό των 3.630.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε όμιλο της διοργάνωσης.

Τέλος υπάρχει και το λεγόμενο market pool, το οποίο πέρσι ήταν 3.828.000 για τον Ολυμπιακό και φέτος αναμένεται πάνω από 3.000.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό, πιθανότατα, στο φινάλε της σεζόν από την UEFA. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα λάβει συνολικά πάνω από 7.500.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στο Europa League, ενώ με ενδεχόμενη νίκη επί της Ναντ το ποσό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Το Europa League, αν και δεν συγκρίνεται με το Champions League στους οικονομικούς όρους και τα έσοδα, έχει… ανεβεί πολύ και ο Ολυμπιακός, παρότι μετά το ματς με τη Ναντ δε θα συνεχίσει στην Ευρώπη, έχει τη δυνατότητα να βάλει στα ταμεία του πάνω από 8.000.000 ευρώ.