«Με προβληματίζει πολύ να θεωρείται η κριτική που ασκείται από όλη την δημοκρατική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως υιοθέτηση της στάσης του Ερντογάν»

«Οι δηλώσεις Ερντογάν στο πλαίσιο αυτής της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού προκαλούν ανησυχία. Δυστυχώς η κυβέρνηση και ένα σύστημα δημοσιογραφικό, πολιτικό, μιντιακό ερμηνεύουν οποιαδήποτε κριτική ασκείται στην ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος ως υιοθέτηση στάσεων, δηλώσεων και της ρητορικής του Ερντογάν, πράγμα άκρως επικίνδυνο» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ναυτεμπορική TV» και συνέχισε τονίζοντας:

Δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός αλλά δημοκρατικά κόμματα

«Μετά από τις καταγγελίες, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια για την πολιτική των επαναπροωθήσεων τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, με προβληματίζει πολύ να θεωρείται η κριτική που ασκείται από όλη την δημοκρατική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως υιοθέτηση της στάσης του Ερντογάν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός αλλά δημοκρατικά κόμματα που οφείλουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση στη βάση των συνταγματικών επιταγών της δημοκρατίας, των αξιών και του πολιτισμού». Μάλιστα δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί διαρκώς αδιέξοδα, τα οποία σε τελευταία ανάλυση πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας».

  • Διαβάστε επίσης ΟΗΕ: Το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Ερντογάν με φόντο τον πόλεμο ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία

Σκληρή πραγματικότητα

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια υπογράμμισε: «Είναι σκληρή η πραγματικότητα και όταν η πραγματικότητα είναι σκληρή, τότε οι δηλώσεις πρέπει να είναι σκληρές, να αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ασφυκτιούν από τις πληθωριστικές πιέσεις, από την καλπάζουσα ακρίβεια.

»Η κυβέρνηση αντί να επιχειρεί να ασκήσει πολιτική, ώστε να παρέμβει στο πεδίο της διαμόρφωσης των τιμών, δηλαδή να κάνει ελέγχους κινητοποιώντας την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αντί να…