Το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσουν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με σχετική πρόσκληση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής, η πρώτη συνεδρίαση θα περιλαμβάνει την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής και συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές θα συμμετέχουν 29 μέλη του κοινοβουλίου από όλα τα κόμματα.

Την πλειοψηφία θα έχει η Νέα Δημοκρατία με 15 μέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει οκτώ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δύο, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα από έναν εκπρόσωπο.

Από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας έγιναν γνωστά τα ονόματα των βουλευτών που θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Εξεταστικής.

Ειδικότερα, από τη Νέα Δημοκρατία θα συμμετέχουν οι: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Σταύρος Κελέτσης, Ιάσων Φωτήλας, Χάρης Θεοχάρης, Έλενα Ράπτη, Μαρία Κεφάλα, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου.

Γνωστοί έχουν γίνει και οι οκτώ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μετέχουν στις εργασίες της επιτροπής.

Αυτοί είναι οι: Νίκος Βούτσης, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Άγγελος Τόλκας και Νίκος Φίλης.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην εξεταστική επιτροπή θα συμμετέχουν η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη και ο βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, ενώ σε περίπτωση έκτακτου κωλύματος ενός εκ των δύο αντικαταστάτης έχει οριστεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Αντιπαράθεση για το απόρρητο

Το ζήτημα του απορρήτου στην υπόθεση των υποκλοπών συνεχίζει να ταλανίζει το πολιτικό σύστημα μετά το χτεσινό ουσιαστικά φιάσκο στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, καθώς κατά την ακρόαση των στελεχών της ΕΥΠ με την επίκληση του απόρρητου δεν δόθηκε καμία απάντηση στα ερωτήματα που ταλανίζουν την πολιτική ζωή με αιχμή την υπόθεση…