Στο βίντεο φαίνονται οι δύο νοσηλευτές, μία γυναίκα και ένας άνδρας, να καλύπτουν το πρόσωπο του άνδρα ασθενή με ένα σεντόνι και να πιέζουν το στόμα και τον λαιμό του.

Σοκάρουν οι εικόνες άγριας βίας σε βάρος ασθενή, από νοσηλευτές στο νοσοκομείο Medical Park που λειτουργεί στο Τοκάτ της Τουρκίας.

Το εξοργιστικό συμβάν, διαδραματίστηκε πριν από περίπου 5 μήνες, με  συγγενείς ασθενών να τραβούν το βίντεο που σοκάρει. Στις εικόνες δύο «νοσηλευτές» εντατικής θεραπείας,  φέρονται βάναυσα σε ένα ανήμπορο και παράλυτο ασθενή.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία

Βίντεο με την άγρια κακοποίηση ασθενούς

Οι δύο νοσηλευτές, μία γυναίκα και ένας άνδρας, κάλυπταν το πρόσωπο του άνδρα ασθενή με ένα σεντόνι, πίεζαν το στόμα και τον λαιμό του με τα χέρια τους και ασκούσαν πίεση στα μάτια του με τα δάχτυλά τους, όπως μεταδίδει η cumhuriyet και φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο.

«Θα γίνουν τα απαραίτητα»

Ο  τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το υλικό, το οποίο αναφέρεται ότι καταγράφηκε στο νοσοκομείο Tokat Medical Park και δείχνει ότι ένας ασθενής έχει υποστεί βία από ορισμένους υπαλλήλους, είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Το υπουργείο μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο αρμόδιο νοσοκομείο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα γίνουν τα απαραίτητα».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο υπουργός, αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Απολύσεις από το νοσοκομείο

Η διοίκηση του νοσοκομείου Medical Park, σε ανακοίνωσή της, μιλά για θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος του διοικητικού μας συμβουλίου, Δρ. Muharrem Usta, όταν πληροφορήθηκε για το θέμα, συνέστησε αμέσως επιτροπή έρευνας για να διερευνήσει το περιστατικό».

Παράλληλα ανακοινώνει ότι απολύθηκε ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου. «Μετά την πρώτη εξέταση της αντιπροσωπείας, κατατέθηκε μήνυση στην…