Σχολιάζοντας το τουρκολιβυκό «μνημόνιο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Τουρκία επιχειρεί να ενεργοποιήσει ένα «μνημόνιο» το οποίο φυσικά και ουσιαστικά είναι ανενεργό και νεκρό

Σε επικίνδυνα… μονοπάτια εισέρχεται η Τουρκία μετά την υπογραφή του νέου παράνομου τουρκολιβυκού «μνημονίου».

Η Αθήνα από την πρώτη στιγμή, αντέδρασε έντονα έχοντας στο πλευρό της την Ε.Ε η οποία καταδίκασε τη νέα κίνηση της Άγκυρας, που βάζει «μπουρλότο» στην περιοχή.

  • Διαβάστε επίσης: Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία κάπου θα κάνει κάτι, θα χτυπήσει κάπου – Διπλωματικά δεν θα πάρουμε τίποτα

«Νεκρό» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Σχολιάζοντας το τουρκολιβυκό «μνημόνιο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η Τουρκία επιχειρεί να ενεργοποιήσει ένα «μνημόνιο» το οποίο φυσικά και ουσιαστικά είναι ανενεργό και νεκρό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία φαίνεται να αγνοεί το διεθνή περίγυρο και να προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Όμως, όσες φορές και αν προσπαθήσει με μυθεύματα και με ψέματα να κατασκευάσει μια πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι αυτή την πραγματικότητα θα την ενστερνιστούν και θα την ασπαστούν και άλλοι. Εκεί η Τουρκία προσπαθεί να χτίσει μια πραγματικότητα γύρω από κάτι που είναι παράνομο και αυτό το έχουν παραδεχθεί, το έχουν αποδεχθεί, το έχουν συνομολογήσει όλοι οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί» τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Ελλάδα θα αντιδράσει

Υπογράμμισε ακόμη ότι και  μέσα στη Λιβύη ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής τάξης της χώρας δεν το αποδέχεται και το δηλώνει ευθαρσώς και αποφασίζει με θεσμικές δυνατότητες που έχει ότι δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η χώρα μας θα αντιδράσει όπως το διεθνές δίκαιο της εξασφαλίζει. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. Έχουμε υπογράψει ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Τουρκία θίγει κυριαρχικά δικαιώματα και άλλων χωρών και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα. Δεν θα το επιτρέψει ούτε η χώρα μας, ούτε οι σύμμαχοί μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα επόμενα βήματα Ερντογάν

Για το θέμα μίλησε στο MEGA o αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς. «Δεν πιστεύω ότι οι Τούρκοι παίζουν το…