Με μεγάλη επιτυχία και πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην καινοτομία πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου στις Βρυξέλλες, 24-28 Οκτωβρίου 2022, η οποία συνοδεύτηκε από ένα συνέδριο για τις πολιτικές καθώς και μία τεχνολογική έκθεση. Εκατοντάδες εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν το παρόν παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες για το πράσινο υδρογόνο το οποίο θεωρείται το καύσιμο του Μέλλοντος.

Μεγάλη και σημαντική ήταν και η Ελληνική συμμετοχή με πολλές εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου.

Τις εργασίες του συνεδρίου και της έκθεσης άνοιξε με την ομιλία του ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hydrogen Europe που ήταν και διοργανώτρια αρχή του μεγάλου αυτού γεγονότος.

Ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε: «Οι τεχνολογίες του υδρογόνου είναι ήδη εδώ και  αποτελούν μέρος της ενεργειακής λύσης αλλά χρειάζεται να επισπεύσουμε και να αυξήσουμε τις χρηματοδοτήσεις ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις και να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας. Οι πολιτικές και το νομοθετικό πλαίσιο οφείλουν τα συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση και να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα.

Βρισκόμαστε εδώ στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Υδρογόνου που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Υδρογόνου, Hydrogen Europe, όπου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.

Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή η εβδομάδα υδρογόνου, η οποία έχει διοργανωθεί ήδη δύο φορές αλλά χωρίς έκθεση φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δουν από κοντά τα αποτελέσματα της τεχνολογίας του υδρογόνου.

Το υδρογόνο πλέον έχει γίνει πραγματικότητα. Εδώ γίνεται μια πολύ μεγάλη αγορά και σ’ αυτή την έκθεση βλέπουμε κιόλας ποιες εταιρίες ποιες χώρες και ποιες Περιφέρειες θα παίξουνε δυναμικό ρόλο σ’ αυτό τον καινούργιο τομέα.

Η Ελλάδα έχει μπει στον χάρτη του υδρογόνου κάτι για το οποίο χαίρομαι και βλέπουμε στα πάνελ που διοργανώνουμε Έλληνες και Ελληνίδες που παίρνουν το λόγο και Ελληνικές εταιρείες που είναι εδώ και παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Καταφέραμε κάτι που αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο μας και νέο σημείο αναφοράς όσον αφορά τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη και παγκοσμίως.  Ευχαριστούμε όλους τους εκθέτες,…