Δείτε τι είπε ο Εχσάν Χατζισαφί και τον αποθέωσε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη….

Ο Εχσάν Χατζισαφί είναι ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ιράν που συμμετέχει στο Μουντιάλ 2022 ο οποίος τάχθηκε υπέρ των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που γίνονται στη χώρα του.

Το ακραίο μπακ της ΑΕΚ δήλωσε πως οι παίκτες του Ιράν θα πρέπει να είναι η φωνή όσων ανθρώπων υποφέρουν.

«Θα πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους. Και τους στηρίζουμε. Και τους συμπονούμε λόγω των συνθηκών», δήλωσε ο Χατζισαφί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα του Ιράν με την Αγγλία.

Η δημοσιογράφος του BBC, Shaimaa Khalil, η οποία αρθρογραφεί, για λογαριασμό του δικτύου, από το Κατάρ, αναφέρει τα εξής στο άρθρο της «Εξαιρετικά σχόλια»:

«Αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά. Όχι τόσο εξαιτίας όσων είπε, αλλά κυρίως εξαιτίας του ποιός τα είπε και πού τα είπε. Δεν είναι σύνηθες για έναν σημαντικό παίκτη να μιλά για οτιδήποτε «πολιτικό» σε ένα τουρνουά όπως αυτό. Αλλά το να δείχνει ότι τάσσεται στο πλευρό των Ιρανών διαδηλωτών και να αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι στο Ιράν είναι δυσαρεστημένοι είναι σημαντικό. Θυμηθείτε, κάνει αυτά τα σχόλια στο Κατάρ, οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βασικό σύμμαχο του Ιράν.

Τις τελευταίες μέρες, έχω γνωρίσει αρκετές Ιρανές εδώ στη Ντόχα. Κάποιες ήταν άνετες να μιλήσουν ανοιχτά και με οργή ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, άλλες ήταν πιο επιφυλακτικές. Ολες είπαν ότι δεν θα υποστήριζαν την ιρανική ομάδα επειδή τη συνδέουν με την ιρανική κυβέρνηση.

Αυτό που είπε ο Χατζισαφί σήμερα θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την αντίληψη. Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εκείνον στο Ιράν – ίσως μπορεί να ισχυριστεί ότι εξέφραζε συμπάθεια στους αστυνομικούς και όχι στους διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους.

Άλλωστε πρόκειται για μια χώρα όπου οι αρχές έχουν καταστείλει βίαια πολλούς από αυτούς που μιλούν ενάντια στην καταπίεση».