Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαθιά τραυματισμένος πολιτικά, ενώ άσκησε κριτική για τις υποκλοπές λέγοντας ότι «φανερώνουν τον τρόπο διακυβέρνησης Μητσοτάκη»

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας παράλληλα στα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου και διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί αλλαγή του εκλογικού νόμου και να τον ψηφίσει στη Βουλή κάνοντας λόγο για απαξίωση των θεσμών.

Πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού

«Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν η κυβέρνηση στην αδυναμία της να διαχειριστεί τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών της, να επισπεύσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και να προσφύγει σε εκλογές πριν βρεθεί στη δύσκολη θέση να καταθέσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

  • Διαβάστε επίσης Εκλογές: Στο «τραπέζι» ξανά τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου – Αυτό το μπόνους ποιος θα το πάρει;

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια κυβερνητική θητεία είναι κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά μας πράγματα και αποτελεί επίσης κραυγαλέα απόδειξη απαξίας των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος από τον κο Μητσοτάκη προσωπικά. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και παραδοχή ήττας. Σε κάθε περίπτωση ο κος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει επιλέξει να σκάψει το λάκκο όπου όπου στο τέλος θα πέσει μέσα ο ίδιος. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δε πρέπει να κινηθεί με γνώμονα το κομματικό όφελος, αλλά με γνώμονα τις αρχές του».

Σταθεροί για προοδευτική κυβέρνηση με απλή αναλογική

Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση με απλή αναλογική, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαθιά τραυματισμένος πολιτικά, ενώ άσκησε κριτική για τις υποκλοπές λέγοντας ότι «φανερώνουν τον τρόπο διακυβέρνησης Μητσοτάκη». Από εκεί και πέρα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επιλογή της κυβέρνηση την οικονομική λεηλασία μισθωτών και μεσαίας τάξης.

  • Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της με το Predator;»

Η προεκλογικξή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει

Στην εισήγηση του στην σημερινή…